Tak sobie myślę może sie chłopaki brykniecie do Krakowa w czwartek 8 listopada na spota do nas macie podobna drogę co ja z Krościenka
[O1] Stukające drzwi
Zwiń
X
-
[O1] Stukające drzwi
Witam,
potrzebuje pomocy bo już nie daje rady tego wytrzymać. Coś się stało z drzwiami prawymi z tyłu i na każdym dołku strasznie stukają. Myśląc że jest to plastik prowadnicy rozebrałem boczek drzwi ale wszystko było w środku ok. Jadąc z tyłu wywnioskowałem że drzwi stukają o uchwyt zamka wystający na zakolu.
Nie mam pojęcia jak ustawić zawiasy żeby je trochę podnieść.
Co proponujecie?? Zaznaczam że stało to się tylko z tymi drzwiami.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
-
-
JanuszSz, u mnie taki patent nie przejdzie ze względów estetycznych właśnie. Półśrodki nie wchodzą w grę. Czasami zamiast Vito kogoś wożę i nie może to tak wyglądać.
Ale dziękuje za podpowiedz.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
-Piotr-, przeczytałem właśnie i w sumie to u mnie nie ma popiskiwania tylko słychać charakterystyczne stuki zamka o ten element. Może ktoś wie jak się reguluje drzwi o ile coś takiego jest możliwe. W ASO na ostatnim przeglądzie zapomnieli o tym a jak przypomniałem im o tym gdy się wróciłem to spec od tapicerki powiedział że najlepiej cały zawias wymienić.PerfectService by DGW
Komentarz
-
-
Ja mam tak z przednimi drzwiami że co jakiś czas zaczynają trzeszczeć podczas ruszania,hamowania (jak buda wyraznie chodzi) i jest to nie do zniesienia. Mój mechanik na przeglądzie coś z tym robi i pozniej jest spokój. Ostatnio go zapytałem co on z tym robi, czy podciąga drzwi do góry bo opadają. Powiedział że drzwi nie opadają tylko zamek podbija to kolucho na karoserii do góry i co jakis czas trzeba je opuścić. Dziwne ale działa.PerfectService by
Komentarz
-
-
Sprawdź czy przy otwartych drzwiach podnosząc je do góry możesz wyczuć luz na zawiasach - jeśli tak - to są do wymiany. Wtedy nic nie będzie stukało. Inaczej drzwi opierają się cały czas o uchwyt zamka na karoseri i 'skrzypia' lub 'trzeszcza' . Wszystkie inne próby naprawy to półśrodki.Powered by VSI PRINS
Komentarz
-
-
Wracając do tematu :wink:
Dokładnie to samo dzieje sie teraz u mnie może wiecie jak zaradzić temu ?
Skrzypi i czeszczy :? :P tak jakby miały sie zaraz otworzyć, a przy okazji zauważyłem ze na dole przy uszczelce prawdopodobnie obijają sie o lakier który powolutku zaczyna schodzić. Dlatego muszę szybko coś zaradzić :roll: :evil:Octavia I 99r. 1.9Tdi GLX Silver
Komentarz
-
-
u mnie występuję taki dziwny głos w okolicach tylnych prawych drzwi a dokładnie w okolicach baku, zdjąłem od środka tapicerkę i jest wszystko Ok. Rozkręciłem nadkole i niby wszystko OK, kierowca jechał a ja przez otwarte wychyliłem się i szukałem z skąd ten dźwięk wydobywa się, wszystko wskazuje że okolice baku, może coś pod blachą? juz nie mam cierpliwości :evil:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
u mnie stuki zanikły po wymianie górnego zawiasu a też stukały jak szalone
Zamieszczone przez borutSprawdź czy przy otwartych drzwiach podnosząc je do góry możesz wyczuć luz na zawiasach - jeśli tak - to są do wymiany.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
Komentarz